news.png

 

 

Tην Δευτέρα, 6 Μαρτίου, έληξε με επιτυχία η 4η Συνάντηση Δημιουργών, της πλατφόρμας A Jewel Made in Greece. Το Ζάππειο, και τις τέσσερις ημέρες της εκδήλωσης, πλημμύρισε από κόσμο που ήρθε να θαυμάσει το μεγαλείο της ελληνικήςδημιουργικότητας, ενώ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης, επαγγελματίες του χώρου και  δημοσιογράφοι, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να ‘’καλύψουν’’ και να απαθανατίσουν τις ξεχωριστές στιγμές του event. Η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε, μεταξύ άλλων, την Bryna Pomp, Jewelry specialist και curator του Mad Museum of Arts & Design, καθώς και τον Εrick Slutsky, Executive Vice President of "CURENT" Public Relations Νew York, αλλά και την Christine Bridger, executive creative director of ''CURENT'', οι οποίοι έχουν αναλάβει την προβολή της έκθεσης στην Νέα Υόρκη.

 

 

Οι επισκέπτες δεν δίστασαν να εκδηλώσουν τον θαυμασμό τους, όχι μόνο για τα υπέροχα κοσμήματα που κοσμούσαν τις βιτρίνες, αλλά και για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης. Κοσμήματα για κάθε γούστο, από λαμπερά μαργαριτάρια, μέχρι χρυσά και ασημένια κομμάτια με διαμαντένιες λεπτομέρειες. 61 σύγχρονοι Έλληνες σχεδιαστές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις πρωτότυπες και ξεχωριστές δημιουργίες τους σε 4 ενότητες.  Το θέμα ήταν «Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» και είχε σκοπό να μας διδάξει τα μυστικά του χρυσού, το ασημιού, των διαμαντιών κι άλλων πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων.  

 

 

 

Στην τελετή λήξης της 6ης Μαρτίου, οι επισκέπτες παρακολούθησαν μια πρωτότυπη επίδειξη κοσμήματος με τίτλο «Strike a Pose», με την επιμέλεια της Alice Δικαίου, ενώ συμμετείχαν στην ψηφοφορία και την απονομή των βραβείων στον καλύτερο σχεδιαστή από από κάθε ενότητα. Πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία PRECIOUS ETERNITIES, νικητής ήταν ο Michael Pelamidis, στα SOLID METALS, η Ξένια Νεφέλη Βλάχου, στην κατηγορία MATERIAL WORLDS, η Σοφία Παπακώστα και τέλος στο CHARMING SHINES ο Δημήτρης και η Έλενα Μπαρνιά. Πανέμορφα μοντέλα, ντυμένες με νυφικά της Όλγας Καραβερβέρη, πόζαραν στον φακό επαγγελματιών φωτογράφων, φορώντας τα κοσμήματα των νικητών.

 

Χάρη στην έμπνευση της δημιουργού, σχεδιάστριας και διοργανώτριας της πλατφόρμας A Jewel Made in Greece, Μαίρης Σαμόλη, η υπογραφή «Made in Greece», στο ελληνικό κόσμημα, είναι εδώ και 4 χρόνια, τίτλος τιμής για τη χώρα μας και τους δημιουργούς της. Και το ταξίδι μας δεν σταματάει εδώ. Το AJMG θα συμμετάσχει φέτος σε μερικές από τις σημαντικοτερες εκθέσεις του κόσμου. Τη VICENZAORO της Iταλίας, την ΕXPO 2017 στο KAZAKHSTAN, ενώ κοσμήματα της πλατφόρμας θα φιλοξενηθούν στο MAD museum της Nέας Υόρκης. Το A JEWEL MADE IN GREECE, έχει θέσει ως στόχο να συστήσει το ελληνικό κόσμημα στην παγκόσμια αγορά, "εξάγοντας’’ κάποια από τα σπουδαιότερα συστατικά των Ελλήνων καλλιτεχνών: Την έμπνευση, την αναφορά στην Ιστορία, τη σύγχρονη δημιουργικότητα και το πάθος.

 

Οι προετοιμασίες δεν σταματούν ποτέ για την ομάδα και τους σπουδαίους σχεδιαστές της. Η δημιουργική «οικογένεια» του AJMIG, θα συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, με σκοπό να «σαλπάρει» για νέους προορισμούς και να συστήσει το ελληνικό κόσμημα και το μεράκι, σε όλο τον κόσμο.

 

Δήμητρα Αλε...
Michael Pel...
Alice Δικαί...
Μιχάλης Ρωμ...
Ανδριανή Τσ...
Μάρα Καρτάλ...
Στέλλα Γιαμ...
Σύζυγος Bry...
Γιώργος Παπ...
Μαίρη Σαμόλ...
Μαρία Φωτοπ...
Μαίρη Σαμόλ...
Ανδριανή Τσ...
Γιώργος Παπ...
Κατερίνα Ευ...
Ίρις Κρητικ...
Οι σχεδιαστ...
μοντέλο με ...
μοντέλο με ...
μοντέλο
Στέλλα Γιαμ...
Κατερίνα Κο...
Ήτουνα, Ανδ...
Μάρα Καρτάλ...
Κατερίνα Ευ...
Aδριανή Τσά...
Mαρία Βαττο...
μοντέλο με ...
Εvan Τσουκα...
Ανδριανή Τσ...
Στέλιος Καρ...
Εvan Τσουκα...
Αλεξάνδρα Λ...
Κατερίνα Ευ...
μοντέλο με ...
Χριστίνα Σο...
Eλένη Αντων...
Σοφία Παπακ...
Ανδριανή Τσ...

 

 

Εκδηλώσεις