news.png

Τελευταία Νέα

Η MEIZU στηρίζει στοχευμένες δράσεις αλληλεγγύης & αγάπης τις ημέρες των Χριστουγέννων

    Η MEIZU προσέφερε τα νέα μοντέλα της στην λαχειοφόρο αγορά στο Φιλανθρωπικό Δείπνο των ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου και Πριγκίπισσας Αικατερίνης, για την ενίσχυση των μονάδων εντατικής Θεραπείας νεογνών των κρατικών...

Read more

A Jewel Made in Greece στο Ζάππειο

      Το Ελληνικό Δημιουργικό Κόσμημα σε 4 ενότητες:     Solid Metals, Precious Eternities, Material Worlds, Charming Shines    Πριν από τέσσερα χρόνια μια φιλόδοξη ιδέα γεννήθηκε. Στην διαδρομή δοκιμάστηκε, ενηλικιώθηκε και καθιερώθηκε στο κομμάτι...

Read more

Επίσημη έναρξη λειτουργίας της American Hellenic Hull Insurance Company σε Κύπρο και Διεθνείς ναυτιλιακές αγορές

  Εγκρίθηκε από τις Κυπριακές αρχές η έναρξη λειτουργίας της ναυτασφαλιστικής American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC) Ltd που θα δραστηριοποιείται σε όλα τα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα.

Read more

 

Tο American P&I Club γιόρτασε την έναρξη της ναυτασφαλιστικής American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC), με μια λαμπερή δεξίωση την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016 στο Ακρωτήρι Estate Club.

Η American Hellenic Hull παρουσιάστηκε στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, με την ευκαιρία της παγκόσμιας έκθεσης Ποσειδώνια 2016, που έγινε στην Ελλάδα. 

 

Στη μεγάλη εορταστική εκδήλωση έναρξης της εταιρίας έδωσαν το «παρών» 350 οίκοι πλοιοκτησίας και 4.000 στελέχη του χώρου της ναυτιλίας. Οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης ευχαρίστησαν τον εφοπλισμό για τη στήριξή του στη νέα εταιρία και εξήγησαν, ότι το joint venture είναι ήδη πανέτοιμο για να διεκδικήσει παρουσία και μερίδιο αγοράς σε όλες τις διεθνείς ναυτιλιακές αγορές. 

 

Η εταιρία είναι σύμπραξη του American P&I Club και της διαχειρίστριας Hellenic Hull Management και θα ασφαλίζει όλους τους κινδύνους σκάφους και μηχανής των απανταχού πλοιοκτητών.

 

Είναι η πρώτη ναυτασφαλιστική εταιρία στην περιοχή της, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας της Eυρωπαϊκής οδηγίας Solvency II.

  

Η λειτουργία και διαχείριση της νέας εταιρίας αναλαμβάνεται από τη Hellenic Hull Management, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Ηλία Τσακίρη. Τα πιστοποιημένα και έμπειρα στελέχη της διαχειρίστριας Hellenic Hull ήδη εργάζονται για την ανάπτυξη των εργασιών της νέας εταιρείας, και έτσι η ασφαλιστική εταιρία American Hellenic Hull ξεκινά τη λειτουργία με ένα υγιή οικονομικά και μεγάλο όγκο ασφαλισμένων πλοίων που καλύπτονταν από τον αλληλασφαλιστικό σύνδεσμο Hellenic Hull Mutual Association, που έχει μπει σε εκκαθάριση. 

 

Ο Πρόεδρος του American P&I Club, κ. Arnold Witte δήλωσε: “Ευχαριστώ τις ομάδες των δύο εταιριών που εργάστηκαν σκληρά για τη δημιουργία του American Hellenic Hull, αλλά πάνω απ’ όλα τον ελληνικό και διεθνή εφοπλισμό για την άμεση, έμπρακτη στήριξή του.” 

  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της American Hellenic Hull, κ. Ηλίας Τσακίρης δήλωσε: “ Οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε υπερήφανοι για τη σημαντική στρατηγική συνεργασία με το American P&I Club. Τα 20 χρόνια διαχειριστικής εξειδίκευσης και ασφαλιστικής τεχνογνωσίας που διαθέτουν τα στελέχη μας, αποτελούν το εχέγγυο για τη δημιουργία και την επιτυχία μιας παγκόσμιας ναυτασφαλιστικής δύναμης, που θα λειτουργεί με τοπική πελατοκεντρική αντίληψη.¨

 

Σχετικά με το:

THE AMERICAN CLUB

 

Το American Steamship Owners Mutual Protection and Indemnity Association, Inc. (The American Club) ιδρύθηκε στην Νέα Υόρκη το 1917. Είναι ο μόνος αλληλοασφαλιστικός οργανισμός αστικής ευθύνης πλοίων με έδρα στην Αμερική και έχει τα κεντρικά του γραφεία στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. 

 

Τα τελευταία χρόνια το American Club, χτίζοντας πάνω στην αμερικανική φιλοσοφία, έχει προσεγγίσει με επιτυχία την παγκόσμια ναυτασφαλισιτκή αγορά παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πέραν κάθε ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο. Την καθημερινή διαχείριση του Club έχει η Shipowners Claims Bureau, Inc. με την έδρα στην Νέα Υόρκη. 

 

Με γραφεία στο Λονδίνο, τον Πειραιά, το Χονκ Κονγκ, την Σαγκάη και το Χιούστον, το Club βρίσκεται δίπλα στα μέλη του σε όλο τον κόσμο και προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου και όποτε χρειαστεί, με δυνατότητα να επικοινωνεί σε πάνω από 11 γλώσσες, διαθέτοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών. 

 

Το Club είναι μέλος του International Group, που αποτελείται από 13 αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς, οι οποίοι συλλογικά καλύπτουν την αστική ευθύνη πλοίων για περίπου το 90% του παγκοσμίου στόλου. 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Club ακολουθώντας τον σύνδεσμο http://www.american-club.com/ 

 

SOLVENCY II 

Πρόκειται για το νέο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, γνωστό με την αγγλική ονομασία Solvency II που ρυθμίζει από 1.1.2016 τη χρηματοοικονομική λειτουργία των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ενιαίο Οικονομικό Χώρο. Οι κανόνες της Φερεγγυότητας ΙΙ (Solvency II) βασίζονται στην οδηγία 2009/138/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 2014/51/ΕΕ (Omnibus II). 

 

Στόχος της Φερεγγυότητας ΙΙ είναι η ενδυνάμωση της προστασίας των ασφαλισμένων, θέτοντας ένα ευρύτατο πλέγμα ποιοτικών και ποσοτικών απαιτήσεων οι οποίες αποβλέπουν στην ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και της θωράκισής τους έναντι κάθε είδους κινδύνων στους οποίους αυτές εκτίθενται και όχι μόνο του ασφαλιστικού, όπως ίσχυε στο προηγούμενο καθεστώς. 

 

Προς επίτευξη αυτού του στόχου, η Φερεγγυότητα ΙΙ επιβάλλει νέους κανόνες και διαδικασίες εταιρικής διακυβέρνησης και διαχείρισης κινδύνων. Παράλληλα, εισάγει πλαίσιο διαφάνειας και δημοσιοποίησης στοιχείων της φερεγγυότητας και της χρηματοπιστωτικής κατάστασης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με αποδέκτες επόπτη αλλά και ευρύτερο κοινό.